mandag den 18. marts 2013

Ny hæklet hue - og en lille anelse lækkerhed indenunder

Her mens vinteren tager de sidste (ret så voldsommme) krampetrækninger, måtte min lille gut altså lige ha en ny hue. Han er blevet most ind i lidt for små babyhuer på det sidste..! Så nu var det tid til en hjemmelavet. Det er da også for galt, at han slet ikke har haft en hjemmestrikket hue (ikke siden yndlings-elefant-strik-huen forsvandt før jul.)!

Den her hæklede tophue er min egen kreation. Min søde veninde viste mig den her teknik, hvor man hækler fastmasker i bagerste maskeled rundt og rundt - frem for "frem og tilbage", som man gør det når man hækler rib. Det får en rigtig fin struktur.
Når jeg hækler på slum, finder jeg som regel noget tilsvarende at måle op ad.. Her har jeg virkelig bare prøvet mig frem og prøvet den på hans hoved undervejs (et par gange har jeg sneget mig ind i mørket og målt hoved på en sovende dreng..). Netop med huer, kan man sjældent regne med størrelser som fx 68-74-80, for hovedstørrelse og form varierer simpelthen så meget fra barn til barn! Mine drenge har kæmpe grødhoveder!

Har du lyst til at hækle denne hue, må du - ligesom mig - prøve dig frem med størrelsen. Farvekombinationer og -skift er jo smag og behag :)
Jeg har brugt noget uld-strømpegarn og Søstrenes bomuldsgarn, lagt dobbelt og hæklet med nål 4,5.
Slå lm op så det passer med hovedomfang og hækl fm rundt som normalt i 1. omg.
Herefter hækler du i bagerste maskeled (i en alm maske er der 2 snore, du stikker nålen ind under. Her stikker du ned imellem de to - midt i "v'et" og hækler ellers en fastmaske som normalt) hele vejen rundt så mange omgange, som huen skal være høj.
Tag ind i toppen sådan: 
1. omg: *5 fm, spring 1 over, 5 fm, spring 1 over* (gentag *-*)
2. omg: *4 fm, spring 1 over*
3. omg: *3 fm, spring 1 over*
4. omg: *2 fm, spring 1 over*
5. omg og indtil du kun har 6-8 m tilbage: *1 fm, spring 1 over*

I hullet i toppen syr du din pom-pom fast og trækker den godt til, så den ikke sidder for løst og dingler.
Pom-Pom-tutorial finder du her
- I øvrigt SÅ fin ide, med de der pom-pom-garn-blomster!!

Da Sylvester fik sin nye hue på sagde storebror Elliot "MIN!", så jeg er allerede igang med en lidt større udgave - nu med færøske Navia-rester :)
4 kommentarer:

 1. Hej Ane.

  Det er godt en rigtig fin hue..:-)

  SvarSlet
 2. Hejsa Ane.
  Se hvad jeg har fundet:)) Et link til din blog.

  Kh K

  http://www.bloglovin.com/frame?post=820705211&group=0&frame_type=a&blog=4062469&link=aHR0cDovL2hvbWVzaWNrLmJsb2dnZXJzZGVsaWdodC5kay8yMDEzLzAzL3RpcC12YXNrZXJpYm9qbGVyLw&frame=1&click=0&user=0

  SvarSlet
 3. Nøj en fin hue! :) Faldt lige over din blog, og her skal jeg da helt sikkert følge med fremover

  Klem Pernille//pescno.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Fedt fedt, Kirsten! Tak for link :)

  Hej Pernille, tak skal du ha! Jeg har også været inde forbi din blog nogle gange, for du har simpelthen også så mange fantastiske ting - især dit rombe-tæppe!

  Kh

  SvarSlet