mandag den 4. februar 2013

Fætter Sund med en anelse lækkerhed!

I dag har min lille Elliot haft fødselsdag! Han blev 2 år, og det skulle selvfølgelig fejres både hjemme og i vuggestuen.
Jeg måtte bryde min hjerne for at finde på noget sundt og lækkert og fødselsdags-agtigt at servere i den sukker-forskrækkede vuggestue, og resultatet blev denne Müsli-brøds-kagemand! Jeg blev inspireret af Salling-bagerens müslibarer, som egentlig mere er brød end bar. 
(Jeg har en slem vane med at nuppe 3 for 25,- og en cappucino med op i ammestuen når Sylvester har brug for shoppepause..!)



Jeg lavede Fætter Sund lidt på slum, men skrev ned undervejs, så her kommer en ca.-opskrift:

1,5 dl solsikkekerner
1,5 dl havregryn
5 dl kogende vand
1/2 pk gær
3 små æbler (skrællet og revet)
3 små gulerødder (revet)
2 æg
3 tsk kanel
1 dl hakkede hasselnødder
1 dl hakkede mandler
2 dl rosiner
2 dl fuldkornshvedemel
7 dl hvedemel

Hæld kogende vand over havregryn og solsikkekerner og lad det stå i ca. en time (til det bliver grød)
Opløs gær i ca. 1 dl lunkent vand.
Hæld grøden i og tilsæt det ene æg.
Rør de øvrige ingredienser i i ovenstående rækkefølge, men gem lidt nødder og mandler til at drysse ovenpå - melet hældes i lidt ad gangen.

Lad dejen stå og hæve i ca. en time.

Rør dejen igen, fordel i en bradepande, pensl med æg, og drys med de sidste nødder.

Lad den efterhæve i en lille time og bag ved 200 grader i ca. 20 min (bagetiden er jeg usikker på, men den skal være lækker-gylden på toppen og lyde hul når man banker på den med fingerspidserne.)

Når den er kølet af, kan du skære den ud enten som en figur, i trekanter eller stave - efter anledning og lyst :)
(Når man skærer en mand ud, er der selvsagt nogle underlig-formede rest-stykker. Det er hyggeligt at skære dem ud i små trekanter som ekstra-bidder!)

Jeg har givet ham en butterfly af en serviet og pyntet med gulerods-skiver som knapper og øjne-næse-mund...

Jeg skal helt sikker bage den igen, og så er der både madpakke-lækkerier til Elliot og shoppe-snacks til mor :)

God bagelyst!


2 kommentarer:

  1. Jeg er dybvt imponeret, Ane.
    Jeg anede ikke, at du har så mange kreative talenter. Hvor er det fint! <3

    SvarSlet
  2. Tak Anne Mette! Jeg er glad når jeg er kreativ, både i køkkenet og med garn :)

    SvarSlet